Stanovisko strany 99% - občiansky hlas k prepusteniu Dobroslava Trnku

K rozhodnutiu špeciálnej prokuratúry prepustiť zo zadržania Dobroslava Trnku a odmietnutie dôvodnosti posudzovania existencie dôvodov väzby (§ 71 ods. 1 Tr. por.).

Našej politickej strane 99 % – občiansky hlas neprináleží komentovať rozhodnutia orgánov činných v trestnom konaní, nakoľko nie je ich účastníkom. Preto strana 99% - občiansky hlas považuje vyjadrenia všetkých zástupcov politických strán za účelové zavádzanie občanov iba za prázdne gestá a imaginárnu predstavu po spravodlivosti v našej Slovenskej republike.

Zadržanie Trnku svojrázne komentovali všetci ústavní činiteľa, čo im taktiež v zmysle právneho poriadku SR neprináleží. Ako sa teraz vyjadrí premiér  Pellegrini „Padni komu padli“, ale nepadlo. Ako teraz bude obhajovať svoje vyjadrenie pred  všetkými občanmi SR  keď jeho ohurujúci výrok spravodlivosti sa nenaplnil. Vyjadrenia prezidentky Čaputovej o „zníženia dôveryhodnosti v spravodlivosť “, dokonca „predvolanie“ policajného prezidenta a generálneho prokurátora do prezidentského paláca nemajú žiadnu  oporu v ústavných právomociach prezidenta SR. Vyjadrenia politikov Šeligu, Sulíka, Kollára, Kisku, Beblavého, Trubana, Hlinu a iných politikov k nedôvere v prokuratúru a políciu, k zníženiu dôvery verejnosti v prokuratúru a políciu, zlyhanie prokuratúry alebo polície, rozdielne ponímanie spravodlivosti občanov a Kováčikovej  a Čižnárovej prokuratúry  sú taktiež opäť iba prázdne gestá politických strán a účelové robenie si predvolebnej kampane a nie konkrétne riešenia daného veľmi závažného systémového, štátneho a spoločenského problému, ktorí sami svojím pôsobením v politike spôsobili alebo pôsobiť v politike chcú./ tzv. noví politici/. Títo politici majú občanov SR asi za blbcov, keď týmto spôsobom hodnotia prácu orgánov činných v trestnom konaní. Každý občan už vie, že to čo sa dialo v Gorile, Threeme a ďalších kauzách je vrchol ľadovca, kde generálny prokurátor ako ochranca zákonnosti je prvý zločinec v tomto štáte. Preto strana 99% - Občiansky  hlas má vo svojom programe legislatívne riešenia, aby sa takýto zločinecký stav na Slovensku už nikdy nemohol realizovať, nie to ešte uskutočniť. V našom programe a v cieľoch strany volíme jasné a stručné definovanie toho o čo nám ide a ako to chceme dosiahnuť.